пʼятниця, 19 лютого 2021 р.

 «Небесна сотня: ціна свободи»

хронометр пам'яті



В ці лютневі дні наша держава відзначає річницю трагічних подій на Майдані, вшановує Героїв Небесної Сотні. Ці події продемонстрували світові вражаючу незламність, безмежний патріотизм та велику жертовність наших громадян.

2014 року під час Єврореволюції на Інститутській вулиці у Києві силові підрозділи режиму Януковича розстрілювали протестувальників. Всього за день було до ста жертв, яких назвали «Небесною Сотнею». Верховна Рада прийняла постанову «Про засудження застосування насильства, яке призвело до загибелі мирних громадян України», низка представників влади заявили про перехід на бік народу. День 20 лютого став переломним у ході подій Революції гідності.

З того часу День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Майдан дав всьому народу могутній поштовх для боротьби за свою гідність, за людські цінності, за одвічні прагнення українців до незалежності. А Небесна Сотня стала символом оновленої вільної України.
Схиляємо голови у знак вшанування подвигу тих, хто повів за собою суспільство, хто, подолавши страх, пішов на озброєного ворога, хто показав, що українська ідея сильніша за кулі. Просимо згадати і вшанувати в ці дні Героїв Небесної Сотні. Вічна пам’ять їм, вічна шана їхнім сім’ям і близьким, миру і процвітання нашій державі.



Немає коментарів:

Дописати коментар

  Великодні барви надії інформаційний мікс Одним із найурочистіших для кожного християнина свята, яке приносить багато радості і душевної те...

Популярні публікації