пʼятниця, 28 травня 2021 р.

 Країна дитячих мрій


Щороку 1 червня ми відзначаємо свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей. Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги.

Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей 1 червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року, і вже 1950 року був відзначений перший Міжнародний день захисту дітей. В Україні цей день відзначається із 1998 року. І з 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини. Кожна дитина має повне право бути захищеною, має право на повноцінне дозвілля й відпочинок, щоб  розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

 



  Дитина, яка любить і вміє читати - щаслива людина, бо довкола неї завжди багато-багато розумних, добрих і вірних друзів. Друзі - це книги, які можуть чимало: допомагають у навчанні і самовихованні, збагачують знаннями, зміцнюють волю, пробуджують мрії. Таких "друзів " є багато у фонді нашої бібліотеки, з якими можна познайомитися на виставці панорамі  " Країна дитячих мрій".



Немає коментарів:

Дописати коментар

     «Усе починається з мами…»       Квітує ніжно рідна українська земля, вирує яскраво травень , дзвенить у блакиті пташиний спів! Незважаю...

Популярні публікації