вівторок, 7 вересня 2021 р.

 "Грамотність-запорука успіху людини" 

(до Міжнародного дня грамотності)

     «Краса — це дарунок долі, ну, а грамотність — це вже від природи»
Вільям Шекспір


 Міжнародний день грамотності свято, що відзначається щорічно 8 вересня та символізує досягнення  усього людства.

Грамотність - свято для людства, яке досягло вражаючого прогресу в цій галузі, довівши кількість грамотних людей у світі до чотирьох мільярдів. Однак грамотність для всіх - дітей, молоді та дорослих - ще не до кінця досягнута мета. Боротьба з неписьменністю як і раніше залишається завданням величезного масштабу і складності. Незважаючи на помітні успіхи багатьох країн, більше 860 мільйонів дорослих залишаються неписьменними, а більше 100 мільйонів дітей не ходять до школи.

8 вересня 1965 року в Тегерані відбулася Всесвітня конференція міністрів освіти з ліквідації неграмотності. На честь цієї події було вирішено щорічно проводити День грамотності. Головною метою дня є акцентування уваги людей на важливості грамотного і всебічно розвиненого життя суспільства, а також необхідності його поширення.

У святкових заходах, присвячених Дню грамотності, беруть участь уряди та неурядові організації, спільноти, викладачі, учні. Також цього дня найініціативнішим людям і організаціям присуджуються спеціальні премії ЮНЕСКО за поширення грамотності.




Немає коментарів:

Дописати коментар

  Великодні барви надії інформаційний мікс Одним із найурочистіших для кожного християнина свята, яке приносить багато радості і душевної те...

Популярні публікації