пʼятниця, 19 листопада 2021 р.

 "Ми не зганьбили славу наших предків, нових героїв  дали небесам"

На Майдані життя б’ється серце надії!
На Майдані життя стали доньки й сини!
Україно моя, чи здобудеться мрія,
За яку свою кров ми в цей день пролили

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Це державне свято народжене самим життям у 2014 році і знаменує початок двох революцій, які відбулися в Україні у ХХІ столітті: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

У День Гідності і Свободи віддаємо шану пам’яті Героям Небесної Сотні, великому братству безстрашних українців,  яке заплатило у 2014 році найвищу ціну за свободу нашої держави, змінило хід її історії.

Тоді ми не знали, що війна, яка триватиме не один рік, забере на небеса ще не одну сотню героїв. На превеликий жаль, і до сьогодні вже тисячі українців загинули, обороняючи мирне життя і незалежність України. Але перша Небесна Сотня Героїв залишиться навіки у пам’яті українського народу головним символом справжнього, безкомпромісного патріотизму.

Зокрема, в Ставківській бібліотеці для користувачів представлена  патріотична книжкова виставка, в якій розповідається про основні засади цього свята.




Немає коментарів:

Дописати коментар

     «Усе починається з мами…»       Квітує ніжно рідна українська земля, вирує яскраво травень , дзвенить у блакиті пташиний спів! Незважаю...

Популярні публікації