неділю, 1 жовтня 2023 р.

 

«В СЕРЦЯХ ВІДВАГА СОКОЛИНА»



День захисника України 2023 року ми відзначатимемо у нову дату - 1 жовтня. Повна назва свята - День захисників та захисниць України, адже жінки теж беруть участь у бойових діях.

Також у цей день святкують Покрову Пресвятої Богородиці та День українського козацтва. Нині важливо вшанувати пам'ять тих, хто віддав життя за України й подякувати жінкам та чоловікам, які боронять нашу Батьківщину зараз. Серед них і наш односельчанин – Юрій Берлізов ,який віддав своє життя за мирне небо над Україною. Вічна слава і шана та земний уклін герою.



Покрова оберігає й оборонців сьогодення. Разом з усіма українцями захисники просять Пресвяту Богородицю подарувати мир Україні та захистити її кордони від ворогів.

У цей день також справляють День Українського Козацтва. Тож офіційне свято, засноване у 2014 році, охоплює вшанування не лише сучасних захисників, а й тих воїнів, які поклали своє життя за Батьківщину ще у минулі століття.

Вітаємо з великим святом — Днем захисників та захисниць України! Дякуємо за вашу відвагу, безстрашність та патріотизм!

Немає коментарів:

Дописати коментар

  «Чорнобиль немає минулого часу» (день Чорнобильської трагедії)      26 квітня 2024 року виповнюється 38 років, як людство зіштовхнулося ...

Популярні публікації