вівторок, 20 лютого 2024 р.

 

«України обпалений цвіт»

(до дня Героїв Небесної Сотні)

хронометр пам`яті


       20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні. Їх - 107. Героями Небесної Сотні стали люди різні за віком, статтю, освітою, релігійними й навіть політичними переконаннями. Усіх їх об' єднала мрія жити у демократичній європейській країні, бути господарями на своїй землі. Найстаршому Герою виповнилося 82 роки, а наймолодшому - лише 17. На 20 лютого припадає пік розстрілів Героїв Небесної Сотні у центрі Києва. Саме тому ми цього дня вшановуємо усіх полеглих за свободу, незалежність та європейський шлях розвитку.

День Героїв Небесної Сотні покликаний увічнити людську, громадянську і національну відвагу та самовідданість, силу духу і стійкість громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідно вшанувати подвиг загиблих за ідеали демократії, права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Небесна Сотня  стала для всієї України не лише символом жертовності, героїзму та патріотизму, а й прикладом та джерелом натхнення для наших воїнів ,які гідно захищають територіальну цілісність України на сході, утверджуючи наше право бути Українцем.

Пам’ять про подвиг Небесної Сотні вшановується під гаслом "Вдячні за свободу!"





Немає коментарів:

Дописати коментар

  «Чорнобиль немає минулого часу» (день Чорнобильської трагедії)      26 квітня 2024 року виповнюється 38 років, як людство зіштовхнулося ...

Популярні публікації