неділя, 8 травня 2022 р.

 "Що ми знаємо про Європу"


(До дня створення Європейського Союзу)

     9 травня в Європейському Союзі та інших країнах на відзначення миру та єдності на континенті святкується День Європі. День Європи, разом з єдиною валютою (євро), прапором і гімном є символом ЕС з 1985 року.

  У 1985 році, на саміті Європейської ради в Мілані9 травня затверджене, серед інших офіційних символів ЄС, як День Європи, увічнивши день проголошення Декларації Шумана, який вважається днем народження Європейського Союзу: «Мир у світі неможливо забезпечити без будівничих зусиль, сумірних рівню небезпеки, яка перед ним постає.  Організована і життєздатна Європа може зробити фундаментальний внесок в цивілізацію, забезпечивши мирні відносини між країнами…»

   У подальші роки, зокрема після укладання Маастрихтського договору, 9 травня стало активно відзначатися як День Європи громадськістю держав-членів ЄС

   День Європи для українців - це особливий день, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура,  демократія і свобода. Відзначення Дня Європи - це важливий крок у зміцненні   самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Европи.

   Познайомитись ближче з Європою, її країнами та народами, дізнатись, як Україна крокує в Європу можна з книг та періодики у бібліотеці на книжковій виставці – експозиції:  “День Європи – свято миру і єдності”.



Немає коментарів:

Дописати коментар

     «Усе починається з мами…»       Квітує ніжно рідна українська земля, вирує яскраво травень , дзвенить у блакиті пташиний спів! Незважаю...

Популярні публікації