вівторок, 27 червня 2023 р.

 



«НЕХАЙ ПАНУЄ НА ЗЕМЛІ ЗАКОН,ДОБРО І СПРАВЕДЛИВІСТЬ»

(до Дня Конституції України)

 

ІНФОМІКС

28 червня Україна відзначає державне свято – День Конституції. Це свято національного єднання й загальної відповідальності за сьогодення і майбутнє нашої Батьківщини. Конституція 1996 року стала важливим етапом в українському державотворенні та законотворчості, у розвитку українського суспільства. Саме Конституція проголосила Україну суверенною, незалежною, демократичною, правовою державою.



Конституція – Основний Закон України, який визначає державний устрій, порядок і принципи функціонування органів влади, виборчу систему, права і обов’язки держави, гарантії прав і свобод громадян у суспільстві. Це своєрідний суспільний договір, у якому народ визначає основні напрями свого подальшого розвитку та існування. Конституція України покликана з' ясувати найкардинальніші питання: хто ми, якою хочемо бачити свою державу, що будуємо і куди йдемо? Це не лише Закон законів, це серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України.

Напередодні свята в Ставківській бібліотеці філії організовано інформаційно-правову виставку «Конституція України із глибин віків до сьогодення». Представлена література знайомить з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, дає можливість простежити шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України.

 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  «Чорнобиль немає минулого часу» (день Чорнобильської трагедії)      26 квітня 2024 року виповнюється 38 років, як людство зіштовхнулося ...

Популярні публікації